Hozzávalók 15 szemhez :
– 10 dkg őrölt mandula
– 3 evőkanál méz
– 1 teáskanál vanília kivonat
– 7-8 szem aszalt sárgabarack (nálam ez bio volt, semmi káros gyártási technológia)
– 1 kávéskanál őrölt fahéj
– kevés porcukor (lehet xylitol is)
– kb. 10 dkg étcsoki (ha egy pici vajat vagy kókuszvajat keverünk az olvasztott csokiba, szép fényes lesz tőle)
Késes aprítóval vágjuk apróra a sárgabarackot. Az összes hozzávalót egy tálban keverjük össze. Ha nem elég édes, vagy túl lágy, ízlés szerint adjunk hozzá porcukrot. Gyúrjuk össze és formázzunk belőle szaloncukrokat.
A csokit olvasszuk fel vízfürdő felett és forgassuk bele a szaloncukrokat. Egy sütőpapírra tegyük őket és a hűtőben pihentessük. Csomagoljuk be szép papírba!
Majorné Perger Ágnes