Hozzávalók:
- 20dkg lencse
- 10 dkg rizs
- só, bors
- babérlevél, majoránna
- hing
- 1kk útifűmaghéj
- kápia paprika
- 1 paradicsom
- egy marék zabpehely
- olaj vagy ghí
Elkészítése: Sós, babérleveles vízben a lencsét puhára főztem (előző este beáztattam). A rizst sós-borsos vízben puhára főztem. Olajon kápia paprikát, paradicsomot pirítottam hinggel, közben a puhára főtt lencsét és rizst összedolgoztam az útifűmaghéjjal, ebbe a masszába tettem a sült kápiát és a paradicsomot. Kevés majoránnával, sóval, borssal, ízesítettem. Alufóliába tekertem a masszát, előtte a tetejét, oldalát megszórtam zabpehellyel, aztán normál tepsibe tettem, kevés vizet locsoltam köré. 200 fokon kb. 20-25 percig sütöttem, aztán kibontottam a fólia tetejét, megszórtam mozzarellával és pirosra sütöttem.
Köret
Rozmaringos vajban (ghíbe) sült zöldségek (krumpli, zeller, sárgarépa)
Pap Andrea