Szilvás lepény

Nagy tepsire való adag

HOZZÁVALÓK:
A tésztához: 40 dkg liszt; 15 dkg cukor; 1 dl olaj; 1 dkg élesztő; egy csipet só; 2,5 –3 dl langyos tej.
A tetejére: 1 kg szilva; cukor és fahéj a szóráshoz; 10 dkg dió.

A lisztben elkeverjük a sót és a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és a tej segítségével lágy tésztát gyúrunk. Vizes ruhával letakarjuk és kelesztjük. Amíg a tészta áll, kimagozzuk a szilvát. Ha a tészta már megkelt (min. egy óra) kinyújtjuk és tepsibe tesszük. A tetejét kirakjuk a szilvával, megszórjuk egy kevés cukorral, fahéjjal és durvára vágott dióval. Előmelegített sütőben sütjük.

Oszd meg másokkal is