Főoldal

Relaxáció horkolás-aláfestéssel

„Sokan azt gondolják, hogy ha belealszanak a relaxációba (főleg, ha még horkolnak is), az gáz. Pedig csak a turíján való áthaladást gyakorolják, lehet, hogy többször is, oda-vissza hullámozva alvás és ébrenlét közt. Olyan mélyre ritkán mennek, hogy ne hallanák például...

bővebben

Hogyan fiatalítsunk fákat?

Itt a nyár, amikor élvezhetjük a téli és tavaszi munkák gyümölcsét, a fák esetében szó szerint. Ám ehhez nagyobb átalakításon kellett átesniük… Négy nagy gyümölcsfánkból három olyan öreg, mint az országút. A fáknak azonban van egy nagy szerencséje: ha még nem túl...

bővebben

Nyaralni vagy jógázni? Vagy is?

Mit is tehetne a jógi ebben a hőségben – mint hogy elmegy szépen nyaralni? A jógi is ember, hogyne vágyna egy kis környezetváltozásra, kikapcsolódásra – a szokásos dózishoz képest is extra – töltődésre? 🙂 Felismerték a fogyasztói igényt a jógaisolák is, és sok stúdió...

bővebben

Teacseppek – Rozmaring

Külsőleg elsősorban az illóolaját használják, például bedörzsölőszerekben a vérellátás fokozására és fájdalomcsillapításra, izom- és ízületi reumatizmus, idegfájdalmak és vérkeringési zavarok ellen. Megtalálható mellkasi balzsamokban, gargarizálószerekben, illetve...

bővebben

„Már megint túl melegem van a jógához??!!?”

Nyáron ugyebár megpusztulunk a melegtől, alig tudjuk vonszolni magunkat a hőségben, állandóan kirohanunk zuhanyozni, de így is fél óra múlva dől rólunk a víz, és persze semmihez nincs kedvünk, mert ilyen körülmények között nem lehet semmi értelmeset sem csinálni....

bővebben

Legyél szelektív!

Ezzel a jelmondattal természetesen nem a szelektív hallásra szeretnénk buzdítani az olvasóinkat, hanem sokkal inkább egyfajta szemléletmódra, ahogyan a körülöttünk lévő tárgyakhoz és személyekhez viszonyulunk. Először is nézzük meg, miért hasznos, ha a hulladékokkal...

bővebben

Ahimszá: kihez legyek kíméletesebb?

„Összesen 10 jamát és nijamát sorol fel a rádzsa jóga rendszere, melyekbe elég belekukkantani – a nem-ártás, vagy a hazugságtól való tartózkodás elve, mások tulajdonának tiszleletben tartása, stb –, és máris a zsidó-keresztény kultúrkör tízparancsolatára...

bővebben

Jajj, valamiről lemaradok

Most értem vissza a nyaralásból. Pihenni voltam, igyekeztem minden munkát félretenni erre az időre. Hogy követni tudjam az eseményeket, néhány levelet meg tudjak írni, vettem egy 1 hetes internetes csomagot, amit forgalmi limittel adtak. Gondoltam, nem gond, ez bőven...

bővebben

Karma jóga: kényszermunka vagy spirituális út?

„Teljes átéléssel elkezdtem mesélni a barátaimnak a jógáról, szerettem volna, hogy ők is átéljék mindazt, amiket én. Meséltem nekik a hajnali ászanákról és pránájámákról, a Satyananda Yoga Nidráról, a tantrikus meditációkról, a karma jógáról, a bhakti jógáról a rádzsa...

bővebben

Gyógynövények begyűjtése

Eljött a nap, amikor be kell gyűjteni az utolsó növényeket is jó pár fűszerféléből. A mentát, citromfüvet, oregánót, curryt és néhány kivétellel általában a fűszereket ilyenkor begyűjtöm és feldolgozom. Több féle módszer van arra, hogy tartósítsuk őket télire. Van,...

bővebben

Hippik zenés varázsereje

„A zenekedvelő hippik kapva kaptak a lehetőségen, és lelkesen belevetették magukat a mantra-éneklésbe, Allen Ginsberg, George Harrison, vagy akár Krishna Das vezetésével. Az elmúlt harminc év alatt az amerikai köztudatban szinte elválaszthatatlanul összefonódott a...

bővebben

Étkezz és főzz szezonálisan! – Augusztus-Szeptember

AUGUSZTUS-SZEPTEMBER HÓNAPBAN TEREM: ZÖLDSÉGEK: • brokkoli • burgonya • cékla • cukkini • fejes káposzta • karalábé • karfiol • kelbimbó • kelkáposzta • kínai kel • sárgarépa • tök • zeller GYÜMÖLCSÖK: • alma • dinnye • dió • földimogyoró •...

bővebben

Most akkor napozzunk, vagy ne?

A válasz: mindenképpen, igen, hiszen a napra szükségünk van, így lettünk kitalálva, hogy harmóniában éljünk a napsugarakkal, éjjel-nappal. Amikor a sugarak elérik bőrünket, akkor a testünk elkezd D vitamint termelni – fantasztikus, nem? Amikor tehát arról folynak...

bővebben

A középkor növényi táplálkozása

A 4. századtól kezdődő ún. népvándorlás során Európába új népek érkeztek. Az eltérő életmóddal, szokásokkal rendelkező idegeneket „barbárok” néven illették. „Barbárok” eledele Táplálkozásukban főleg a hús dominált, valamint gabonaként az Európában addig ismeretlen zab...

bővebben

Vegetáriánus piknikkosár

A szendvicskrémek után mindig nagy az érdeklődés. Anyukák szeretnék feldobni iskolapadban ülő csemetéjük uzsonnásdobozának tartalmát, és egy hosszabb kiránduláskor is jólesnek a hátizsákból előhúzott „madárlátta” falatok, a téli hidegben pedig a termosz is nagyszerű szolgálatot tehet. Kedves Olvasó, biztos magad is tapasztaltad már, hogy maga a természet, a szabad levegő, a séta egy plusz fűszert ad hozzá az ételekhez, egy olyan különleges ízt, amit a konyhában, otthon lehetetlen előállítani.

Válassz tanfolyamaink közül

VEGETÁRIÁNUS ÉLMÉNYFŐZÉSEK
2023. november 11. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2023. november 11. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2023. december 2. Indiai reggeli
2023. december 2. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
EXKLUZÍV – 2023. december 16. EXKLUZÍV – Karácsonyi ünnepi menü
EXKLUZÍV – 2023. december 16. EXKLUZÍV – Karácsonyi VEGÁN ünnepi menü

108.hu Áruház

Ajándékozz egészséget szeretteidnek! Válassz tanfolyamaink közül!
További információért klikkelj ide!

Oszd meg másokkal is
Lapozz bele a kiadványainkba!