Főoldal

Káposztabatyu lencsével töltve

Káposztabatyu lencsével töltve

Különleges, fűszeres, mindenki kedvence... Hozzávalók 4 személyre: 18 dkg barna lencse 18 dkg sárgarépa 4 ek olívaolaj 2 ek tengeri só 8 káposztalevél 6 dkg mazsola 1 tk currypor 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 40 dkg passzírozott paradicsom/paradicsomlé só, bors...

bővebben
Mézes puszedli

Mézes puszedli

Hozzávalók: 25 dkg fehér tönkölyliszt 25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt 3 evőkanál méz 1 evőkanál gyümölcscukor fahéj szegfűszeg maréknyi dió (megpirítva, összetörve) aszalványok: ribizli, áfonya, mazsola, stb. ki hogy szereti bármilyen aszalványt bele lehet tenni...

bővebben
Hogyan szeressem magam jól?

Hogyan szeressem magam jól?

Sok helyen olvasható, hogy mennyire fontos önmagunk szeretete. Saját magunk szeretete szoros összefüggésben áll azzal, hogy mennyire vagyunk boldogok, illetve hogy milyen a párkapcsolatunk. Én azt vallom, hogy először magunkat kell szeretnünk ahhoz, hogy megjelenjen a...

bővebben
Vegán linzer

Vegán linzer

Hozzávalók: 35 dkg liszt 25 dkg margarin 15 dkg porcukor 3-4 ek víz lekvár Mindent összegyúrunk, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, kinyújtjuk a tésztát olyan fél centi vastagra, és kiszaggatjuk tetszőleges formájúra. 8 perc alatt megsütjük, s ha kihűlt, lekvárral...

bővebben
Sütőtökös keksz

Sütőtökös keksz

Hozzávalók: 30 dkg zabpehely 25 dkg sütőtökpüré 18 dkg nyírfacukor 4 ek őrölt lenmag +10 ek víz 4 ek olaj 1 kk só 1 kk fahéj 1 kk sütőpor 1 kk szódabikarbóna 8 dkg pirított, darált mogyoró 2 ek reszelt friss gyömbér A kimagozott sütőtököt sütőbe toltam, és puhára...

bővebben
Babos zakusza

Babos zakusza

Hozzávalók: 50 dkg szárazbab 3 db babérlevél 30 dkg sárgarépa 2 kg kápia 2 dl olaj 1 kk asafoetida 3/4 kk bors 2-3 apró, száraz chili morzsolva 4 dl paradicsomlé 4 kk só A babot felengedjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, és puhára főzzük. A sárgarépát...

bővebben
Kovász készítése házilag

Kovász készítése házilag

Most megosztok egy nagy titkot, amit már én is jó ideje kerestem. Egy alkalommal – sajnos nem tudom, hogy hol –, rátaláltam a házi kovász készítésének a receptjére. Mivel igyekszem minél természetesebb alapanyagokkal dolgozni, főzni, sütni a konyhában, évek óta...

bővebben
Csigaropogós

Csigaropogós

Hozzávalók: 25 dkg liszt 10 dkg vaj 2 kk sütőpor 1 dl tej 1 kávéskanál só A krémhez: 12 dkg vaj 12 dkg sajt, reszelt, 1 kk só 1 kk őrölt pirospaprika Egy tálba tesszük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a sütőport, majd a vajjal és a tejjel gyúrható tésztát...

bővebben

Vegetáriánus piknikkosár

A szendvicskrémek után mindig nagy az érdeklődés. Anyukák szeretnék feldobni iskolapadban ülő csemetéjük uzsonnásdobozának tartalmát, és egy hosszabb kiránduláskor is jólesnek a hátizsákból előhúzott „madárlátta” falatok, a téli hidegben pedig a termosz is nagyszerű szolgálatot tehet. Kedves Olvasó, biztos magad is tapasztaltad már, hogy maga a természet, a szabad levegő, a séta egy plusz fűszert ad hozzá az ételekhez, egy olyan különleges ízt, amit a konyhában, otthon lehetetlen előállítani.

Válassz tanfolyamaink közül

VEGETÁRIÁNUS ÉLMÉNYFŐZÉSEK
2023. november 11. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2023. november 11. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2023. december 2. Indiai reggeli
2023. december 2. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
EXKLUZÍV – 2023. december 16. EXKLUZÍV – Karácsonyi ünnepi menü
EXKLUZÍV – 2023. december 16. EXKLUZÍV – Karácsonyi VEGÁN ünnepi menü

108.hu Áruház

Ajándékozz egészséget szeretteidnek! Válassz tanfolyamaink közül!
További információért klikkelj ide!

Oszd meg másokkal is
Lapozz bele a kiadványainkba!