Az ájurvédikus életmód előírásai
ÉTREND ÉS GYÓGYFÜVEK A helyes táplálkozás a legfontosabb hosszú távú testi gyógymód. Hatása lassan, gyakran csak egy-hat hónap múlva jelentkezik, akkor viszont tartós. Állandó jellegű gyógymód, bár az évszaknak, életkornak vagy bizonyos felbukkanó betegségeknek...
Madáretetés
Bár hazánk környezeti állapota ma még lehetővé teszi, hogy a madarak emberi segítség nélkül is átvészeljék a telet, de az etetők nagy könnyebbséget és biztonságot jelentenek a környéken élő madaraknak, de csak akkor, ha az etetést folyamatosan, egész télen végezzük. A...
Ajándék ötletek gyerekeknek
A karácsonyi boldog család hangulatához nagyban hozzájárul, hogy a gyermekeink le vannak foglalva az ajándékok készítésével, s így nem ugrálnak a fejünkön. A nagyfiúnk már elbújik a szobájában és önállóan barkácsol, a kicsi meg a nappaliban szépen, csendben alkot....
Karácsony
Közeleg a karácsony. Hajnalban már fehér a derengő táj, igaz még csak a dértől és a zúzmarától. Talán a hideg gyújtja fel bennem a vágyat a melegre, a melegségre, de ilyenkor már várom a karácsonyt, azt a furcsa, meditatív állapotot, mikor kicsit szótlanabb az ember,...
Padlizsánkrém télire
Nemrég kaptam egy nagyon egyszerű, mechanikus „grillsütőt”. Egy egyszerű vaslapról van szó, amelyet ráteszünk a gázrózsára, és máris süthetjük rajta a padlizsánt és a paprikát a téli padlizsánkrémhez. Gyorsabban megsül mint a sütőben, és kissé füstös ízt kap, ami...
Étkezz és főzz szezonálisan! – December-Január
DECEMBER-JANUÁR HÓNAPBAN TEREM: ZÖLDSÉGEK: • brokkoli • burgonya • cékla • cukkini • fejes káposzta • fekete retek • karalábé • kelbimbó • kínai kel • padlizsán • paprika • sárgarépa • sütőtök • főzőtök • zeller GYÜMÖLCSÖK: • alma • birsalma • dió • földimogyoró •...
Láss élesen – tanfolyam
Egy lenyűgöző előadássorozat az éleslátásért! Felejtsd el a szemüveggel járó kényelmetlenséget! Költsd másra a kontaklencse árát! A látás helyreállítása természetes módon! Rövidlátás, távollátás, kezdeti stádiumban lévő glaukóma, szürke hályog, szemtengely-ferdülés,...
Biotündér nyílt nap a 108-ban
2011. november 14-én 10-17 óráig nyílt napot tartunk a 108.hu Életmódközpontban! Novembertől hétfőnként 10-17 óráig lehet igénybe venni az Aroma wellness szolgáltatásokat és tanácsadást a 108.hu Életmódközpontban is, előzetes bejelentkezéssel. Szolgáltatásaink,...
Útkeresés a pszichodráma segítségével
Ha igazán törődünk saját magunkkal, akkor a lelkünket is tápláljuk. Lelkünk táplálásának egyik módja ősidők óta nem más, mint amire a Delphoi jósda felirata is utal: Gnóthi szeauton, azaz "Ismerd meg tenmagad'! Önmagunk megismerésének számtalan útja van, mi most ezek...
Öko-völgy – Ruralis – Az emberközpontú vidékfejlesztés programja
Az elmúlt évek folyamán a magyar vidéki élet egyre nehezebbé vált. Az embereknek nincs munkalehetőségük, a termelők száma csökken, a megélhetés szűkül, az elvándorlás növekszik, a közösségek felbomlanak és az összefogás egyre inkább kiveszőben van. A hazai áruk helyét...
Étkezz és főzz szezonálisan! – November-December
NOVEMBER-DECEMBER HÓNAPBAN TEREM: ZÖLDSÉGEK: • brokkoli • burgonya • cékla • cukkini • fejes káposzta • fekete retek • karalábé • kelbimbó • kínai kel • padlizsán • paprika • sárgarépa • sütőtök • főzőtök • zeller GYÜMÖLCSÖK: • alma • birsalma • dió • földimogyoró •...
Légy részese az ölelésnek!
A tegnap este folyamán arra gondoltam, emberek milyen sokasága lép be nap mint nap a Margit-szigetre, hogy a városi zajt hátra hagyva, önmagára figyelve feltöltődjön. A Margit-sziget varázsa – azon kívül, hogy mindenki megtalálhatja azt a tevékenységet, ami újra...
Ha ránk tör a depi
Itt az ősz és egyre többet látom és hallom, hogy a jön a depi. Azok a borongós, esős, napocska nélküli, munkával fűszerezett, fránya napok, hetek, hónapok. Hát én nem vagyok depis és nem is tervezem, mert szeretem az esőt és nincs bajom a hideggel sem, bár az igaz,...
Étkezz és főzz szezonálisan! – Október-November
OKTÓBER-NOVEMBER HÓNAPBAN TEREM: ZÖLDSÉGEK: • brokkoli • burgonya • cékla • cukkini • fejes káposzta • fekete retek • karalábé • kelbimbó • kínai kel • padlizsán • paprika • sárgarépa • sütőtök • főzőtök • zeller GYÜMÖLCSÖK: • alma • birsalma • dió • földimogyoró •...
Fantáziadús és kreatív Húsevőként különösen érdekes és változatos volt így főzni tanulni. Fantáziadús és kreatív. Köszönöm!
Ízletes, pompás ételek Megtanulhattuk egy 8 fogásos menüsor egyszerű és gyors elkészítését. Olyan ételeket készítettünk a két nap alatt, amelyek igazán ízletesek, pompásan finomak voltak. Az első nap eredményét látva, tapasztalva a második napra úgy érkeztem, hogy...
Ajánlom mindenkinek Nagyon jó volt megtapasztalni ezeknek a nagyszerű ételeknek az elkészítési módját, de a legjobb, hogy alig várom, hogy otthon is elkészítsem őket. Ajánlom mindenkinek!
Nagyon izgalmas Az előadó nagyon szimpatikus, közvetlen, barátságos. Olyan ételeket készítettünk, amiket biztos, hogy otthon is el fogok készíteni. Elejétől a végéig nagyon izgalmas volt, nagyon ajánlom mindenkinek, nem csak vegetáriánusoknak, hanem aki színesíteni,...
Hiteles volt Egy olyan világba kalauzol el a főzőtanfolyam, ahol a vegetáriánus ételek izgalmasak, sokfélék és finomak. Még egy (évek óta) gyakorló vegetáriánusnak is mutatott újat. Igazi bevezetés India világába, az ájurvéda elveit tiszteletben tartó étkezésekbe....
Izgalmas Csak döntés kérdése, hogy a finomságokat másképp készíted, mint eddig. Izgalmas dolog együtt főzni olyanokkal, akikkel életedben először találkozol.
Jó hangulat Jó hangulatban, „élőben” tanulás, pont befogadható mennyiségű tudnivaló.
Étkezz és főzz szezonálisan! – Szeptember-Október
SZEPTEMBER-OKTÓBER HÓNAPBAN TEREM ZÖLDSÉGEK: • bab • brokkoli • burgonya • cékla • cukkini • fejes káposzta • fekete retek • karalábé • kelbimbó • kínai kel • padlizsán • paprika • sárgarépa • sütőtök • főzőtök • zeller GYÜMÖLCSÖK: • alma • birsalma • dió •...
Nyitottabbá váltam a világra Gyerekkoromban én is – sok más sorstársammal – a főzést a rántott hús, krumplifőzelék és csokis piskóta hármasának bűvkörében éltem. 20 évvel később már egészen más étkezési szokásaim vannak. Hihetetlennek hangzik, de új gasztrokultúrák...
Isteni ízek
Isteni ízek Isteni ízek, ezt mindenkinek meg kell próbálni és kóstolni egyszer. Ildikó
Gyakorlatban tapasztaltam Gyakorlatban láttam, hogyan lehet rendkívül ízletes és mégis egyszerű étkeket készíteni. Gyuri
Nem csak rántott sajt... Azért tetszett a tanfolyam, mert belepillanthattunk egy más kultúra életébe és életein keresztül. Megismerhettünk új, izgalmas ízeket és ételeket, melyeket ezután a saját konyhánkban is bátran kipróbálhatunk. Azért ajánlom, hogy elhiggyük, a...
Új ízvilágot fedeztem fel Olyan fűszereket ismertem meg, amikről korábban nem is hallottam, és olyan ételeket főzhettünk, kóstolhattunk, melyeket korábban soha. Új ízvilágot fedeztem fel, amit a saját konyhámban is elő tudok varázsolni. És ami a legjobb, a magyar...
Újabb rajongók a vega ételekhez Én azért jöttem erre a tanfolyamra, hogy alaposabban megismerkedjek egy olyan főzési/konyhai kultúrával, ami nem használ húst. Az ételek, amelyek itt készültek, a különleges fűszerezés szerintem még a „legmegátalkodottabb” húsevők közül...
Indiai ízek szakácsává válhatsz Varázslatos ízek, egészséges ételek, egyszerű és praktikus főzési praktikák. 2 nap alatt valóban az indiai ízek szakácsává válhatsz. D. T. Írisz
Az étkezés, mint szertartás Megtanultam olyan főzési fortélyokat, melyeket más recepteknél is könnyedén használhatok, ha indiai ételeket készítek. Jó hangulatban, kellemes légkörben másfajta élménnyé vált a főzés. Köszönöm Hémangi tapasztalatait, fontos plusz lett...