108 teszt oldal

Az ájurvédikus életmód előírásai

ÉTREND ÉS GYÓGYFÜVEK A helyes táplálkozás a legfontosabb hosszú távú testi gyógymód. Hatása lassan, gyakran csak egy-hat hónap múlva jelentkezik, akkor viszont tartós. Állandó jellegű gyógymód, bár az évszaknak, életkornak vagy bizonyos felbukkanó betegségeknek...

bővebben

Madáretetés

Bár hazánk környezeti állapota ma még lehetővé teszi, hogy a madarak emberi segítség nélkül is átvészeljék a telet, de az etetők nagy könnyebbséget és biztonságot jelentenek a környéken élő madaraknak, de csak akkor, ha az etetést folyamatosan, egész télen végezzük. A...

bővebben

Ajándék ötletek gyerekeknek

A karácsonyi boldog család hangulatához nagyban hozzájárul, hogy a gyermekeink le vannak foglalva az ajándékok készítésével, s így nem ugrálnak a fejünkön. A nagyfiúnk már elbújik a szobájában és önállóan barkácsol, a kicsi meg a nappaliban szépen, csendben alkot....

bővebben

Karácsony

Közeleg a karácsony. Hajnalban már fehér a derengő táj, igaz még csak a dértől és a zúzmarától. Talán a hideg gyújtja fel bennem a vágyat a melegre, a melegségre, de ilyenkor már várom a karácsonyt, azt a furcsa, meditatív állapotot, mikor kicsit szótlanabb az ember,...

bővebben

Padlizsánkrém télire

Nemrég kaptam egy nagyon egyszerű, mechanikus „grillsütőt”. Egy egyszerű vaslapról van szó, amelyet ráteszünk a gázrózsára, és máris süthetjük rajta a padlizsánt és a paprikát a téli padlizsánkrémhez. Gyorsabban megsül mint a sütőben, és kissé füstös ízt kap, ami...

bővebben

Étkezz és főzz szezonálisan! – December-Január

DECEMBER-JANUÁR HÓNAPBAN TEREM: ZÖLDSÉGEK: • brokkoli • burgonya • cékla • cukkini • fejes káposzta • fekete retek • karalábé • kelbimbó • kínai kel • padlizsán • paprika • sárgarépa • sütőtök • főzőtök • zeller GYÜMÖLCSÖK: • alma • birsalma • dió • földimogyoró •...

bővebben

Láss élesen – tanfolyam

Egy lenyűgöző előadássorozat az éleslátásért! Felejtsd el a szemüveggel járó kényelmetlenséget! Költsd másra a kontaklencse árát! A látás helyreállítása természetes módon! Rövidlátás, távollátás, kezdeti stádiumban lévő glaukóma, szürke hályog, szemtengely-ferdülés,...

bővebben

Biotündér nyílt nap a 108-ban

2011. november 14-én 10-17 óráig nyílt napot tartunk a 108.hu Életmódközpontban! Novembertől hétfőnként 10-17 óráig lehet igénybe venni az Aroma wellness szolgáltatásokat és tanácsadást a 108.hu Életmódközpontban is, előzetes bejelentkezéssel. Szolgáltatásaink,...

bővebben

Útkeresés a pszichodráma segítségével

Ha igazán törődünk saját magunkkal, akkor a lelkünket is tápláljuk. Lelkünk táplálásának egyik módja ősidők óta nem más, mint amire a Delphoi jósda felirata is utal: Gnóthi szeauton, azaz "Ismerd meg tenmagad'! Önmagunk megismerésének számtalan útja van, mi most ezek...

bővebben

Étkezz és főzz szezonálisan! – November-December

NOVEMBER-DECEMBER HÓNAPBAN TEREM: ZÖLDSÉGEK: • brokkoli • burgonya • cékla • cukkini • fejes káposzta • fekete retek • karalábé • kelbimbó • kínai kel • padlizsán • paprika • sárgarépa • sütőtök • főzőtök • zeller GYÜMÖLCSÖK: • alma • birsalma • dió • földimogyoró •...

bővebben

Légy részese az ölelésnek!

A tegnap este folyamán arra gondoltam, emberek milyen sokasága lép be nap mint nap a Margit-szigetre, hogy a városi zajt hátra hagyva, önmagára figyelve feltöltődjön. A Margit-sziget varázsa – azon kívül, hogy mindenki megtalálhatja azt a tevékenységet, ami újra...

bővebben

Ha ránk tör a depi

Itt az ősz és egyre többet látom és hallom, hogy a jön a depi. Azok a borongós, esős, napocska nélküli, munkával fűszerezett, fránya napok, hetek, hónapok. Hát én nem vagyok depis és nem is tervezem, mert szeretem az esőt és nincs bajom a hideggel sem, bár az igaz,...

bővebben

Étkezz és főzz szezonálisan! – Október-November

OKTÓBER-NOVEMBER HÓNAPBAN TEREM: ZÖLDSÉGEK: • brokkoli • burgonya • cékla • cukkini • fejes káposzta • fekete retek • karalábé • kelbimbó • kínai kel • padlizsán • paprika • sárgarépa • sütőtök • főzőtök • zeller GYÜMÖLCSÖK: • alma • birsalma • dió • földimogyoró •...

bővebben

Fantáziadús és kreatív Húsevőként különösen érdekes és változatos volt így főzni tanulni. Fantáziadús és kreatív. Köszönöm!

bővebben

Ízletes, pompás ételek Megtanulhattuk egy 8 fogásos menüsor egyszerű és gyors elkészítését. Olyan ételeket készítettünk a két nap alatt, amelyek igazán ízletesek, pompásan finomak voltak. Az első nap eredményét látva, tapasztalva a második napra úgy érkeztem, hogy...

bővebben

Ajánlom mindenkinek Nagyon jó volt megtapasztalni ezeknek a nagyszerű ételeknek az elkészítési módját, de a legjobb, hogy alig várom, hogy otthon is elkészítsem őket. Ajánlom mindenkinek!

bővebben

Nagyon izgalmas Az előadó nagyon szimpatikus, közvetlen, barátságos. Olyan ételeket készítettünk, amiket biztos, hogy otthon is el fogok készíteni. Elejétől a végéig nagyon izgalmas volt, nagyon ajánlom mindenkinek, nem csak vegetáriánusoknak, hanem aki színesíteni,...

bővebben

Hiteles volt Egy olyan világba kalauzol el a főzőtanfolyam, ahol a vegetáriánus ételek izgalmasak, sokfélék és finomak. Még egy (évek óta) gyakorló vegetáriánusnak is mutatott újat. Igazi bevezetés India világába, az ájurvéda elveit tiszteletben tartó étkezésekbe....

bővebben

Izgalmas Csak döntés kérdése, hogy a finomságokat másképp készíted, mint eddig. Izgalmas dolog együtt főzni olyanokkal, akikkel életedben először találkozol.

bővebben

Étkezz és főzz szezonálisan! – Szeptember-Október

SZEPTEMBER-OKTÓBER HÓNAPBAN TEREM ZÖLDSÉGEK: • bab • brokkoli • burgonya • cékla • cukkini • fejes káposzta • fekete retek • karalábé • kelbimbó • kínai kel • padlizsán • paprika • sárgarépa • sütőtök • főzőtök • zeller GYÜMÖLCSÖK: • alma • birsalma • dió •...

bővebben

Nyitottabbá váltam a világra Gyerekkoromban én is – sok más sorstársammal – a főzést a rántott hús, krumplifőzelék és csokis piskóta hármasának bűvkörében éltem. 20 évvel később már egészen más étkezési szokásaim vannak. Hihetetlennek hangzik, de új gasztrokultúrák...

bővebben

Gyakorlatban tapasztaltam Gyakorlatban láttam, hogyan lehet rendkívül ízletes és mégis egyszerű étkeket készíteni. Gyuri

bővebben

Nem csak rántott sajt... Azért tetszett a tanfolyam, mert belepillanthattunk egy más kultúra életébe és életein keresztül. Megismerhettünk új, izgalmas ízeket és ételeket, melyeket ezután a saját konyhánkban is bátran kipróbálhatunk. Azért ajánlom, hogy elhiggyük, a...

bővebben

Új ízvilágot fedeztem fel Olyan fűszereket ismertem meg, amikről korábban nem is hallottam, és olyan ételeket főzhettünk, kóstolhattunk, melyeket korábban soha. Új ízvilágot fedeztem fel, amit a saját konyhámban is elő tudok varázsolni. És ami a legjobb, a magyar...

bővebben

Újabb rajongók a vega ételekhez Én azért jöttem erre a tanfolyamra, hogy alaposabban megismerkedjek egy olyan főzési/konyhai kultúrával, ami nem használ húst. Az ételek, amelyek itt készültek, a különleges fűszerezés szerintem még a „legmegátalkodottabb” húsevők közül...

bővebben

Indiai ízek szakácsává válhatsz Varázslatos ízek, egészséges ételek, egyszerű és praktikus főzési praktikák. 2 nap alatt valóban az indiai ízek szakácsává válhatsz. D. T. Írisz

bővebben

Az étkezés, mint szertartás Megtanultam olyan főzési fortélyokat, melyeket más recepteknél is könnyedén használhatok, ha indiai ételeket készítek. Jó hangulatban, kellemes légkörben másfajta élménnyé vált a főzés. Köszönöm Hémangi tapasztalatait, fontos plusz lett...

bővebben
Oszd meg másokkal is
Lapozz bele a kiadványainkba!