divi

Ajándék előfizetés Neked:

 

108.HU ÉLETMÓD MAGAZIN

 

40 oldalas, havonta megjelenő, színes magazin

Utazol? Csomagolj helytakarékosan!

Utazol? Csomagolj helytakarékosan!

Nem könnyű feladat egy heti ruhát belepréselni a kézipoggyászba. Sajnos az ingyenes méretek olyannyira kicsik (egyes légitársaságoknál még a nagy kézipoggyász sem valami nagy), hogy kész harc a pakolás. Főleg a hölgyeknek… „Kikészítem a sminkeket, a ruhákat, ó csak...

bővebben
A felelősség mint tanult erény

A felelősség mint tanult erény

Tetteinkért felelősséget vállalni nem velünk született tulajdonság, sokkal inkább egy tanulandó emberi erény, melyet nem adnak aranytálcán ingyen. Legtöbbször némi szenvedéssel, gondolkodással, tudatossággal kifejlődő rendkívül hasznos tulajdonsággá válhat, mely...

bővebben
Kínai zöldségragu

Kínai zöldségragu

Hozzávalók 3 főre: 10 szelet, egyenként fél cm vastag cukkini darab (ez kb. 2 kicsi cukkininek felel meg) apró cikkekre vágva 1 db kápia paprika fél cm vastag félkörökre vágva 1 marék negyedelt apró szemű csiperke 1 db nagyobb vöröshagyma, félbe vágva, szintén kb. fél...

bővebben
Meditáció

Meditáció

"Az ember, ki a külsőségeket, a kinti ingereket hajszolta, eltompult, s elvesztette belső fogékonyságát, hallását a csendre, képességét az elmélyülésre. Elfelejtett befele fordulni." (Pilinszky János) A csendet többféleképpen is lehet definiálni, éppen ezért gyakran...

bővebben
Fordított ananászos süti

Fordított ananászos süti

Hozzávalók: 1/2 bögre növényi vaj 
1/2 bögre barnacukor 
1 konzerv vagy friss ananász felszeletelve 
2 1/2 bögre liszt 
1 1/3 bögre cukor 2 kiskanál sütőpor 1/2 kiskanál só 1/2 bögre olaj 
1 bögre növényi tej 1 kiskanál vanília esszencia Elkészítési mód: 1. A...

bővebben
Barcelona három nap alatt

Barcelona három nap alatt

Az utazásnak minden létező fajtáját ki kell próbálni, a több napos nyaralástól a néhány napos városnézésen keresztül az egy napos kirándulásig. Mindegyik formának megvan a maga varázsa, és könnyen alkalmazkodhatunk az előttünk álló rövid időhöz is. Rapid randi...

bővebben
Elégedetten élni

Elégedetten élni

Egy kutatás tapasztalataiból kiindulva, de azt átalakítva szeretném tudatosítani azt, hogy valószínűleg hogyan érdemes élnünk, mi szükséges ahhoz, hogy elégedettek legyünk és ne bánjuk meg az életünket. Egy ápolónő azt mérte fel, hogy mit bánhatunk meg nagy...

bővebben
Mandulás-kókusztejes rakott karfiol

Mandulás-kókusztejes rakott karfiol

Hozzávalók: 1 nagyobb karfiol 1 db 3 cm-es fahéjrúd 1 csillagánizs rózsabors egész tarkabors egész chili pehely só 10 dkg barnarizs (most előgözölt tasakost használtam) 2 dl kókusztej friss felaprított petrezselyem mandula szemek, mazsola, (+ rizshez való...

bővebben
Bizalom

Bizalom

„Légy hasonló az égen szálló madárhoz..., aki a törékeny gallyon megpihenve átéli az alatta tátongó mélységet, mégis vígan énekel, mert bízik szárnyi erejében.” (Victor Hugo) Az igazi bizalom az önmagadba vetett bizalommal kezdődik és ott is ér véget. Ameddig nem vagy...

bővebben
Quinoa kenyér

Quinoa kenyér

Aki nem szeretne lemondani a kenyérről, annak itt egy alakbarát és egyszerű recept: Hozzávalók: 2 bögre quinoa 3/4 bögre chia mag 1 bögre víz 1/4 bögre olívaolaj 1 evőkanál szódabikarbóna 1 evőkanál édesítőszer (agave, juharszirup, stevia, cukor, stb.) 3 evőkanál...

bővebben
Mire jó a levendula?

Mire jó a levendula?

A levendula egy csodás illatú növény, amelyet leginkább nyugtató és rovarűző hatásáról ismernek. Gyógyhatása széleskörű: megszünteti a fáradtságot, antibakteriális, vírusölő, tisztítja a légutakat, enyhíti a napozás okozta leégést. Erősíti az immunrendszert, mérsékli...

bővebben
Képi világ

Képi világ

“Olyan időket élünk, mint a középkorban: az olvasás kevesek kiváltsága” – jött velem szembe a napokban egy vicc. Nagyon betalált, és nem is tudom, hogy inkább vicces vagy szomorú-e a dolog. Egy interjúban olvastam, ami egy könyvtár vezetőjével készült, hogy mennyire...

bővebben
Így készül a horchata, a spanyol rizstej

Így készül a horchata, a spanyol rizstej

Most egy 22 éves történet következik, ami erről az italról és rólam szól. Zsenge koromban az első "felnőttes" nyaralásomon voltam. Gyönyörű Spanyolország, a bulizós Costa Brava, és az őrült meleg, meg minden kávézóban az isteni horchata (ejtsd: orcsátá), az összes...

bővebben
Miért vegán?

Miért vegán?

Bittner Bettina a hazai állatvédelem és veganizmus egyik kiemelkedő szószólója. Egy igazán sokoldalú lány, ZöldElla néven ismert blogger, aktív tagja a Vegán Állatvédelem Egyesületnek. Kezdjük az elején. Miért vegán? Hogyan kezdödött? A veganizmus az, ami leginkább...

bővebben
Én most vagyok fiatal

Én most vagyok fiatal

Erik Erikson fejlődéselmélete szerint életünk során nyolc különböző szakaszon kell átesnünk, ami születésünktől egészen halálunkig tart. Mindegyik fontos külön-külön, de talán az ötödik szakasz, az identitás vs. szerepkonfúzió az, ami a leginkább nyomot hagy maga...

bővebben
Az elakadás oka

Az elakadás oka

Sokszor úgy tűnik, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy haladjanak a dolgaink. Szorgosan olvassuk a segítő könyveket, eljárunk mindenféle terápiára, és mégsincs eredménye. Pedig mi mindent megtettünk. Legalábbis így gondoljuk. Akár percekig képesek lennénk...

bővebben
Céklás-kéksajtos quinoa

Céklás-kéksajtos quinoa

HOZZÁVALÓK (4 személyre): 2 db nagy méretű nyers cékla 100 g kéksajt vagy márványsajt 1 bögre quinoa 2 bögre tiszta víz 3 gerezd fokhagyma 2 nagy marék galambbegy vagy rukkola saláta 1 db narancs (elhagyható) A quinoát dupla adag vízben, fedővel ellátott edényben...

bővebben
Virágesszenciákkal az egészségért

Virágesszenciákkal az egészségért

A Bach-virágterápia egy nagyon kíméletes, de annál hatásosabb módszer a lelkünk karbantartására. A virágterápiát dr. Edward Bach az 1930-as években dolgozta ki. Észrevette ugyanis, hogy bizonyos növények rezgése megfelel bizonyos lelki problémáknak. Ezeknek a gyógyító...

bővebben
Hűsítő gyógynövények

Hűsítő gyógynövények

Sokan várják a meleg napokat, mások számára igazi szenvedés. Vannak viszont olyan gyógynövények, amelyek abban segítenek, hogy jobban elviseljük a kánikulát. Íme a kedvenceim: Menta Mindenki ismeri! Több fajtája is létezik, a fodormenta, borsmenta, macskamenta....

bővebben
Oszd meg másokkal is
Lapozz bele a kiadványainkba!