divi

Ajándék előfizetés Neked:

 

108.HU ÉLETMÓD MAGAZIN

 

40 oldalas, havonta megjelenő, színes magazin

Tejberizs illatos karamellben párolt körtével

Tejberizs illatos karamellben párolt körtével

Hozzávalók 2-3 adaghoz: 125 g rizs 3 dl tej + 1 dl víz 15 g nádcukor 1 csipet vaníliapor 1 csipet só Az öntet: 2 körte 50 g nádcukor 40 g margarin 2 csipet őrölt szerecsendió 1. A tejberizs összes hozzávalóját tegyük fel egy nagyobb lábosban. Főzzük krémesre, puhára...

bővebben
A nők és a spiritualitás

A nők és a spiritualitás

Egyes patriarchális kultúrákban az intézményes, vagyis történelmi vallási és spirituális tradíciókba is beépült az a doktrína, vagy nevezzük akár dogmának, mely szerint a nők spirituális értelemben véve alacsonyabb rendűek, és nehezebben tudnak fejlődni vagy elérni a...

bővebben
Körtés római saláta

Körtés római saláta

Hozzávalók egy tálhoz: 1 marék római saláta 1 marék rukkola 1 keményebb körte 2 evőkanál durvára tört dió 1-1 evőkanál balzsamecet, olívaolaj és citrom Elkészítés: 1. A zöldeket mossuk és szárogassuk meg. A körtét vágjuk szeletekre. 2. Keverjük össze a salátát,...

bővebben
Bűvös éjszakák, álarcos mulatságok

Bűvös éjszakák, álarcos mulatságok

A Halloween története a régmúltban gyökerezik, a kereszténység előtti időkbe nyúlik vissza. Az ősi kelta kultúrkörben számos névvel illették ezt a tűzünnepet, melyek közül a legismertebb a Samhain. A kelta évkör négy napünnepből áll (őszi és tavaszi napéjegyenlőség,...

bővebben
Nyers barackos szelet

Nyers barackos szelet

Hozzávalók: Tészta: 2 maréknyi beáztatott dió 5 evőkanál őrölt zabpehely 3 evőkanál zabkorpa 3 evőkanál nyers hajdinaliszt 2 evőkanál beáztatott mazsola 3 evőkanál kókuszreszelék (előre beáztattam) kevés méz citromlé kevés víz, ha kell Krém: 50 dkg sárgabarack méz...

bővebben
Más szemszögből

Más szemszögből

Rendszeres írónk, Bajsz Brigitta küldte az alábbi történetet, amivel Angliában pályázott egy versenyen. “Drága Nagyimnak, Kotroczó Lászlónénak ajánlom az írást születésnapja alkalmából. Köszönöm, hogy mindig támogatsz, és hiszel bennem!” Kilenc éves voltam, amikor...

bővebben
Ínyenc vega grill

Ínyenc vega grill

Hozzávalók 2-3 adaghoz A grill 300 g tofu (1 kocka) 1 db körte 1 szál fehérrépa A pác 3 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál balzsamecet 1 evőkanál szójaszósz 1. A tofut vágjuk 1 cm vastag szeletekre, és papírtörlőn nyomkodjuk ki belőle a nedvességet. 2. Készítsük elő a...

bővebben
Micimackó bölcsessége

Micimackó bölcsessége

1926 október 14-én történt, hogy a Százholdal Pagony méltán híres lakója (Kovács János név alatt), bizonyos Medveczky Medve, M. B. (Malacka Barátja), NY. B. (Nyuszi Barátja), É. S. F. (Északi-sark Felfedezője), F. F. F. (Füles Farkának Felfedezője), röviden Micimackó...

bővebben
Nyers körteleves

Nyers körteleves

Hozzávalók 2-3 adaghoz 100 g hántolt (blansírozott) mandula 4 érett körte 40 g nádcukor 1/2 citrom leve 2 csipet vaníliapor 2 csipet reszelt citromhéj 1. A mandulát áztassuk be meleg vízbe legalább 3 órára. Időszűkében bő vízben forralhatjuk is 15 percig, de akkor a...

bővebben
Közel az egyenlítőhöz

Közel az egyenlítőhöz

Nappal úgy érezzük, mintha fenn élnénk a nap közelében, a kora reggelek és az esték áttetszők, az éjjelek sötétek és félelmetesek. A holdat szinte meg lehet érinteni a kezünkkel. Taita Hillsen, a gigászi Kilimandzsáró havas csúcsai alatt, közel az egyenlítőhöz. Ott,...

bővebben
A varázslatos kert

A varázslatos kert

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy kertész. Gyönyörű kertjei voltak, az egész faluban csodájára jártak. Egy nap meghallotta a kertész, hogy a kereskedő fia azt meséli az apjának és a szomszédoknak, hogy egy messzi, távoli faluban olyat látott, amit még sosem....

bővebben
Soba tészta zöldségekkel

Soba tészta zöldségekkel

Hozzávalók: 15 dkg soba tészta (hajdina liszttel készült) 1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve 1 gerezd fokhagyma reszelve 1 nagy marék kesudió 1 nagyobb sárgarépa 3 szál angol zeller kis darab kelkáposzta vagy kínai kel szójaszósz rizsecet szecsuáni bors chili pehely A...

bővebben
Róma  Ahol minden út összefut

Róma Ahol minden út összefut

Úticélunk a forgatási helyszínek központja, az ókor számos kincsének lelőhelye, a méltán híres Róma. Amint meghalljuk a Colosseum vagy a Trevi-kút nevét, rögtön megjelenik a szemünk előtt a kép, melyet csak a valóság tehet még csodálatosabbá. A városban rengeteg olyan...

bővebben
Kovászolj az egészséges kenyérért!

Kovászolj az egészséges kenyérért!

A kovászos kenyerek fogyasztása kedvező az emberi szervezet számára, ugyanis élesztő és cukor nélkül süthetünk természetesen kenyeret, péksüteményeket. Az ilyen kenyerek nem puffasztanak, nem tartalmaznak adalékanyagokat, fogyasztásukkal hozzájárulhatunk egészségünk...

bővebben
Hogyan fejlesszük érzelmi egészségünket?

Hogyan fejlesszük érzelmi egészségünket?

Az érzelmi egészség annak átérzése, hogy ami történik, az most van. Azt jelenti, hogy közvetlenül tapasztaljuk meg a világot és benne létezésünket, eleven érzésként. Nem a múltból gondolunk vissza és tudatosítjuk, hogy mi zajlik bennünk és körülöttünk, és nem a jövőbe...

bővebben
Készítsünk aszalványokat házilag!

Készítsünk aszalványokat házilag!

A nyár végén és az ősz elején időszerű téma az aszalás. Sorra érnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök, a kertünk roskadozik a terményektől, és felmerül a kérdés, vajon milyen módon tartósítsuk a fölösleget, tároljuk el a vitaminszegény téli időszakra? Milyen formában...

bővebben
Hogyan hat a gyermekkorod az életedre?

Hogyan hat a gyermekkorod az életedre?

Érezted már, hogy újra és újra megtörténik veled ugyanaz? Lehet, hogy mással vagy másképpen, de lényegében újra és újra belelépsz ugyanabba a helyzetbe? Amikor még kisgyermekek vagyunk, nem alakulnak ki bizonyos szűrők az életünkben. Nem mérlegeljük, hogy ez most jó...

bővebben
Csicseriborsós-cukkinis-sárgarépás FAL-NI

Csicseriborsós-cukkinis-sárgarépás FAL-NI

A FAL-NI, a FALafel és tócsNI szó házasságából született, általam kreált, nem létező szó. Nem tudtam eldönteni, hogy az elkészült étel inkább falafel vagy tócsni. Az alapanyagot tekintve az arab, csicseriborsós falafelre hasonlít, míg formára és ízvilágra inkább a...

bővebben
Oszd meg másokkal is
Lapozz bele a kiadványainkba!