Főoldal

Édesburgonya-padlizsán gratin

Édesburgonya-padlizsán gratin

HOZZÁVALÓK (4 személyre) 500 g édesburgonya / batáta 1 db nagyobb méretű padlizsán 200 g kecskesajt 2 dl főzőtejszín (én szóját használtam) 1 dl tetszés szerinti tej (én rizstejet használtam) 2-3 gerezd fokhagyma 1 tk Himalája só, 1 kk őrölt fehér bors, 1 ek szárított...

bővebben
Lélekemelő illatok

Lélekemelő illatok

Már csak az utcákon heverő elárvult fenyőfák őrzik a karácsony ünnepi emlékét. Mindaz, amire heteken át készültünk és várakoztunk, egy szempillantás alatt elmúlt. És a nyomában nem maradt más, csak a hosszú sorban állás a zsúfolt üzletekben a felesleg ajándékokkal a...

bővebben
Vegán fasírt zelleres paradicsompürében

Vegán fasírt zelleres paradicsompürében

Hozzávalók: (kb. 4 adag): a gombócokhoz: 30 dkg füstölt ízű tofu só 1 cikk fokhagyma (én 1 mokkáskanál ördöggyökérport /(asafoetida, hing/ használtam helyette) én most falafel fűszer keveréket használtam, de bármilyen fűszer jó, amit szeretünk a fasírtokba 1,5-2...

bővebben
Vaszatival egy sikeres új évért

Vaszatival egy sikeres új évért

A karácsony utáni nyugalmasabb, lelassult napok kiválóan alkalmasak arra, hogy értékeljük az elmúlt évet, és kitűzzük új céljainkat. Nem az ehhez hasonló újévi fogadalmakra gondolok, mint “az idén lefogyok”, “nem eszem több csokit”, stb., mert az ilyen fogadalmakat...

bővebben
Thermoleves

Thermoleves

Hozzávalók 2-3 adaghoz: 500 g batáta hámozva, darabolva 1 evőkanálnyi zellergumó 1 evőkanálnyi fehérrépa fél vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 3 ek olaj 2 csipet szerecsendió 100 ml növényi főzőkrém (elhagyható) Az olajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát,...

bővebben
Egészséges fogadalmak

Egészséges fogadalmak

Te is megfogadtál is valamit újévkor? Ha közte volt az is, hogy az egészségedre jobban ügyelsz, engedd meg, hogy adjak néhány tippet. Igyál időszakosan gyógyteákat! Amikor gyógyteákat szeretne valaki fogyasztani, és kutatásba kezd, azt látja, hogy szinte mindent...

bővebben
Édesköményes tészta pirított magvakkal

Édesköményes tészta pirított magvakkal

Hozzávalók:3 ek. ghí ( vegán változatban kókuszzsír)1 nagyobb édeskömény3 piros színű paprikacsipet asafoetida (más néven hing) elhagyható1 ek. oregánó1 ek. bazsalikom0,5 ek kakukkfű6 ek. napraforgómagsó víz250 g tészta ( gluténmentes diétában gm tészta)A...

bővebben
Se veled, se nélküled

Se veled, se nélküled

Számtalan olyan partnerkapcsolatot látok manapság, amelyekre sem azt nem lehet mondani, hogy igazán együtt vannak, sem azt, hogy nincsenek együtt. Valamiért az embereknek megéri bizonyos korlátozott felelősséget biztosító tényezőket beépíteni a kapcsolatukba, és így a...

bővebben
Fűszeres magpástétom

Fűszeres magpástétom

Hozzávalók: 30 dkg napraforgómag, lenmag, szezámmag keverék 1 szelet kápiapaprika  ¾ kk hing (helyette 1-2 cikk fokhagyma) 2 ek élesztőpehely (elmaradhat) egy csipet őrölt feketebors 1 kk őrölt római kömény 1 tk citromlé ¼ kk kurkuma 2 kk só egy csokor petrezselyem...

bővebben
Édes élet

Édes élet

A január a nagy fogadalmak, életmódváltások és diéták hónapja. Az új év kezdetekor új lappal szeretnénk belevágni mindenbe, szeretnék egészségesebbek, szebbek, izmosabbak lenni – persze minél hamarabb és könnyebben. Én átállási specialistaként ezzel foglalkozom – hogy...

bővebben
Narancsos gyömbérlekvár

Narancsos gyömbérlekvár

1 kg hámozott narancs kis kockákra vágva 20 dkg friss gyömbér vékony szeletekre vágva, majd egy része felcsíkozva, egy kicsi része pedig szinte pépesre vagdalva 1 db citrom kis kockákra vágva 1 narancs héja nagyon vékony csíkocskákra vágva 30 dkg barna cukor 1 zacskó...

bővebben
Téli egészség

Téli egészség

A Csaraka Szamhitá szerint, ha az ember elsajátítja az évszakoknak megfelelő szokásokat és étrendet, nem kimerül, legyengül tavaszra, hanem egyenesen megnövekszik az ereje. Ehhez persze ismernünk kellene az évszakok természetét, a dósákra gyakorolt hatását, a...

bővebben
Szezámos sütőtökkrém

Szezámos sütőtökkrém

Hozzávalók: egy adag sütőtök, előzőleg megsütve fahéjjal, csipet sóval, olívaolajjal 1-2 evőkanál szezám paszta (tahini) 3-4 evőkanál görög joghurt fokhagyma reszelve vagy granulátum só szezámmagok (fehér és/vagy fekete) kevés juharsziprup (eredetileg datolyaszirup)...

bővebben
Háborús karácsony este

Háborús karácsony este

1944 karácsonyának előestéjén békésen készültünk a vacsorára édesanyámmal és két öcsémmel, Imrével és Jóskával. Borókafenyős karácsonyfát díszítettünk. Két német katona volt nálunk beszállásolva, édesanyánk őket is meghívta hagyomány vacsorára, mely helyi szokás...

bővebben
A szaloncukor eredete

A szaloncukor eredete

Elgondolkodtál már azon, hogy miért hívjuk szalonnak a szaloncukrot?  Menjünk vissza az abroncsos, földig érő szoknyák és fűzők korába, az 1800-as évek elejére.Akkor már nagyon régen szokás voltkarácsonykor örökzöld ágakkal és levelekkel díszíteni az otthonokat, de ez...

bővebben

Vegetáriánus piknikkosár

A szendvicskrémek után mindig nagy az érdeklődés. Anyukák szeretnék feldobni iskolapadban ülő csemetéjük uzsonnásdobozának tartalmát, és egy hosszabb kiránduláskor is jólesnek a hátizsákból előhúzott „madárlátta” falatok, a téli hidegben pedig a termosz is nagyszerű szolgálatot tehet. Kedves Olvasó, biztos magad is tapasztaltad már, hogy maga a természet, a szabad levegő, a séta egy plusz fűszert ad hozzá az ételekhez, egy olyan különleges ízt, amit a konyhában, otthon lehetetlen előállítani.

Válassz tanfolyamaink közül

VEGETÁRIÁNUS ÉLMÉNYFŐZÉSEK
2023. november 11. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2023. november 11. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2023. december 2. Indiai reggeli
2023. december 2. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
EXKLUZÍV – 2023. december 16. EXKLUZÍV – Karácsonyi ünnepi menü
EXKLUZÍV – 2023. december 16. EXKLUZÍV – Karácsonyi VEGÁN ünnepi menü

108.hu Áruház

Ajándékozz egészséget szeretteidnek! Válassz tanfolyamaink közül!
További információért klikkelj ide!

Oszd meg másokkal is
Lapozz bele a kiadványainkba!