divi

Ajándék előfizetés Neked:

 

108.HU ÉLETMÓD MAGAZIN

 

40 oldalas, havonta megjelenő, színes magazin

Tűz? Víz? Levegő?

Tűz? Víz? Levegő?

Mindenki tudja, hogy sokszínűek vagyunk, különböző természettel és adottságokkal. Sokan azzal is kezdenek tisztába jönni, hogy az ájurvédikus szemlélet az elemekkel kapcsolatos testtípusokat különböztet meg. De mik ezek az elemek? Mi közük van az alkatunkhoz vagy a...

bővebben
Karfiol krémleves pirított mandulával

Karfiol krémleves pirított mandulával

Hozzávalók: 1 nagyobb fej karfiol vagy 45 dkg fagyasztott 1 mokkáskanál koriander és szegfűbors keveréke 1 mokkáskanál római kömény 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj 2 mokkáskanál harissza keverék vagy chilipehely 1 marék durvára darabolt mandula szárazon megpirítva 1...

bővebben
Meditáció lépésről lépésre

Meditáció lépésről lépésre

Manapság szinte egyértelmű, hogy a nyugati szemléletmódban szocializálódott, de önmagát kereső ember a keleti szellemi tanok valamelyikével úton útfélen találkozik és valamilyen mélységben, de alkalmazza is őket életében. Csodálatos és szinte határtalan lehetőségeket...

bővebben
Fascia, avagy testünk pólyában

Fascia, avagy testünk pólyában

A fascia, magyarul izompólya, egész testünket behálózó folyadék és rost alapú 3 dimenziós rendszer. Felületi, mély és lágyszöveti izompólya rétegek, valamint inak alkotják a rendszert, mely egyesíti testrészeinket egy egésszé. Izmainkat teljesen körülveszik és inakká...

bővebben
Tudatosság

Tudatosság

„Nem ismerek reménykeltőbb érzést, mint az ember kétségbevonhatatlan képességét, hogy tudatos erőfeszítéssel felemelje saját életét.” Henry David Thoreau Mindannyian másképp érzékeljük a valóságot. A téged körülvevő dolgokról alkotott képet, a benned lévő gondolkodási...

bővebben
Fánk recept

Fánk recept

Emlékszem, hogy gyerekkoromban szinte mumus volt a fánk, mert a jó fánk szalagos, finom puha. Ezt az alapreceptek úgy tanítják, hogy sok-sok tojás sárgáját adnak hozzá. Viszont ennek az a nagy hátránya, hogy gyorsan kiszárad tőle a fánk, így frissen, gyorsan-melegen...

bővebben
A belső kincs

A belső kincs

Nemrég megkérdezték tőlem a kezdő Ashtanga tanfolyamon, hogy amikor azt mondjuk, Namasté, utána miért szoktunk leborulni. Tudom, hogy az európai kultúrában nem annyira elterjedt a földre borulás, mint Keleten, főleg a modern korban. Indiában viszont a Namasté köszönés...

bővebben
Avokádós farfalle

Avokádós farfalle

Hozzávalók: 25 dkg rövid durum tészta 1 db érett avokádó 2 nagy vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma 2-3 evőkanál sűrű joghurt ½ lime leve frissen őrölt fekete bors bőkezűen mérve petrezselyem só reszelt Grana Padano pirított fenyőmag (opcionális) A tésztát sós vízben az...

bővebben
Az élet célja

Az élet célja

“Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit – kerül, amibe kerül – meg tudjuk valósítani.” (Marie Curie) Mostanában egyre többen...

bővebben
Vegán túrós batyu

Vegán túrós batyu

A kedvenc gabonám a zab, árpa és a köles! A kölest fel lehet használni édesen és sósan is, az édes változat pótolhatja a túrót. A legjobb kritikusom a kisfiam, akinek nagyon ízlett ez a "túrós" bukta! Lássuk a receptet: - 50 dkg leves tészta - 15 dkg köles - 6 dl...

bővebben
Mi a nő?

Mi a nő?

Nőnapon kihúzzuk magunkat és jól is esik, sőt megsértődünk, ha nem kapunk egy szál virágot. És mi van az év többi napján? Lázadozunk vagy megbékélünk a nő sorsunkkal? Mi lenne, ha elfogadnánk, felvállalnánk a NŐ szerepet, és élveznénk, hogy királynők lehetünk vagy...

bővebben
A titok amitől boldog leszel

A titok amitől boldog leszel

Mi a titok, amitől boldog lesz az életed? Hogyan érheted el azt, hogy minden nap legyen jó vagy nehéz időszakod, de boldog vagy? Nem csigázlak tovább, biztosan kíváncsi vagy már. A boldogság titka az ÖNSZERETET! Egyik kedvenc idézetem ebben a témában: „És ha arra...

bővebben
Vallomás

Vallomás

Amikor elkezdtem a Tök Jó Konyhát, szentül hittem, hogy ki fogok tartani az általam kiválasztott diéta mellett és nem fogok csalni, mert az nem jó, és nem egészséges. Tévedtem...Vallomással tartozom nektek. Az egészséges táplálkozás híve vagyok, ez tény. Minél inkább...

bővebben
Karalábé saláta

Karalábé saláta

Hozzávalók: 1 db karalábé 1 szál sárgarépa 1 marék aszalt áfonya 3-4 szál angol zeller felszeletelve 1-2 evőkanál pirított napraforgó mag ½ citrom reszelt héja 1 citrom leve 1 teáskanálnyi méz fokhagymapor olívaolaj só frissen őrölt fekete bors A karalábét és a...

bővebben
Szájhigiénia, méregtelenítés

Szájhigiénia, méregtelenítés

A testi-lelki harmónia eléréséhez lényeges pont a test tisztán tartása. Az ájurvéda az alapvető higiénia terén is számos elvet, praktikus tanácsot ad, melyeket  a hétköznapokban alkalmazva egészségesebb és kiegyensúlyozottabb lehetsz.  A jógagyakorlók számára, a test...

bővebben
Zöldborsós tokány rizzsel

Zöldborsós tokány rizzsel

Hozzávalók: - szejtán felkockázva vagy csíkozva - borsó - hagyma - paradicsompüré - só, bors - párolt rizs Elkészítése: a hagymát olívaolajon megpirítjuk - hozzátesszük a paradicsompürét és egy kis vizet. Az egészet kicsit pároljuk, hogy jó szaftos legyen. -...

bővebben
Mitől öregszünk?

Mitől öregszünk?

A jóga filozófiája szerint az fizikai test az érzékszervek kiszolgálása céljából létezik. A jóga szerint tíz érzékszervvel rendelkezünk: öt cselekvő és öt tudásszerző érzékszervvel. Az öt tudásszerző érzékszerv a látás, hallás, szaglás, ízlelés és a tapintás érzéke....

bővebben
Oszd meg másokkal is
Lapozz bele a kiadványainkba!