divi

Ajándék előfizetés Neked:

 

108.HU ÉLETMÓD MAGAZIN

 

40 oldalas, havonta megjelenő, színes magazin

A szaloncukor eredete

A szaloncukor eredete

Elgondolkodtál már azon, hogy miért hívjuk szalonnak a szaloncukrot?  Menjünk vissza az abroncsos, földig érő szoknyák és fűzők korába, az 1800-as évek elejére.Akkor már nagyon régen szokás voltkarácsonykor örökzöld ágakkal és levelekkel díszíteni az otthonokat, de ez...

bővebben
Időtlen üzenetek

Időtlen üzenetek

Az ünnepek közeledtével még vannak, akik képeslapokat vásárolnak,gondosan válogatott szavakat rajzolnak rá, miközben távoli szeretteikre gondolnak, majd a postán útjukra engedik ezeket a szép, tartalmas papírokat. De vajon meddig tarthatjuk ezt a kedves szokást? A...

bővebben
A mézeskalács titkos hozzávalói

A mézeskalács titkos hozzávalói

Ha léteznek örömemberek, akkor bizonyossággal állíthatom, hogy találkoztam egyikükkel. Úgy hívják, hogy Deák Éva. Erős és meleg kezei alatt mesebeli mézeskalácsok születnek. A társaságában töltött idő alatt pedig láthatatlan ajándékokat csempész a szívünkbe. Az...

bővebben
Karácsonyi kisokos

Karácsonyi kisokos

A szaloncukor igazi hungarikum. Bár az ősét, a fondant cukrot francia mesterek készítették először, kizárólag magyar hagyomány ünnepi felhasználása. Az 1800-as évek végétől vált a szaloncukor (Jókai szerint szalonczukkedli) a gyümölcsök, a habcsók és a mézeskalács...

bővebben
Zöld karácsony

Zöld karácsony

A karácsony több szempontból is a környezetszennyező, pazarlóéletmódhoz járulhat hozzá. Pedig nem kellene ennek így lennie.Ha szeretnénk valóban zölden ünnepelni a legszentebb ünnepet,sokat tudunk mi is tenni, hogy fenntartható legyen a karácsony.Számos tevékenységgel...

bővebben
Az Édenkert ígérete

Az Édenkert ígérete

A vörös a karácsony legfontosabb színe. Amellett, hogy melegséget áraszt, és a sötét napokon feltölt minket energiával,különleges jelentést is hordoz ezekben a hetekben. Történeti kutatások arra jutottak, hogy a piros a tudás almájára utalt eredetileg, miután Jézus...

bővebben
Ha megállunk, felragyog az ég!

Ha megállunk, felragyog az ég!

Az Oxford street ragyogott. A kirakatok költeményekké váltak, téma és színkompozíciók keltek életre, majdnem belépőjegyeket lehetett szedni azért, hogy a járókelők megnézhessék őket. Hírértéket képviseltek az üzletek ezekben a napokban. Magával ragadott a forgatag, a...

bővebben
Gluténmentes lekváros linzer

Gluténmentes lekváros linzer

Hozzávalók kb. 15 darabhoz: 15dkg rizsliszt és hajdinaliszt vegyesen 5dkg nyírfacukor fél mokkáskanál szódabikarbóna 7dkg vaj fél deci citromlé csipet só Töltelékhez: bármilyen lekvár A lisztet, szódabikarbónát és a cukrot összekevertem, elmorzsoltam a vajat benne,...

bővebben
Szereted a karácsonyt?

Szereted a karácsonyt?

Vaszatival a boldog ünnepnapokért Párévvel ezelőtt egy bő harminc fős csoportot a karácsonyról kérdeztünk. Kíváncsiak voltunk, náluk hogyan zajlik az ünneplés,mit csinálnak karácsonykor, hol, kivel és hogyan töltik az ünnepeket. A válaszok megdöbbentőek voltak…...

bővebben
Téli édes kardamomos sütőtökkrémleves

Téli édes kardamomos sütőtökkrémleves

Hozzávalók: 1 kisebb fej vöröshagyma 80 dkg sütőtök 1 nagyobb édesburgonya 3 kicsi sárgarépa 2 fej alma (minél édesebb fajtából) 3x1cm-es friss gyömbér kókuszzsír rizsszirup (vagy bármilyen folyékony édesítőszer, pl agavészirup) őrölt szerecsendió őrölt fehérbors 3...

bővebben
Neked mit jelent?

Neked mit jelent?

Nekem a karácsony ezt jelenti: a szeretet ünnepét, készülődést az ajándékokkal, az ünnepi menü összeállítását, a fenyőfadíszítést, mennyei illatokat, hóesést, a családomat. Advent idején gyakran megállok egy pillanatra, és visszatekerem az időt a legszebb...

bővebben
Lencse sült

Lencse sült

Hozzávalók: 20dkg lencse 10 dkg rizs só, bors babérlevél, majoránna hing 1kk útifűmaghéj kápia paprika 1 paradicsom egy marék zabpehely olaj vagy ghí Elkészítése: Sós, babérleveles vízben a lencsét puhára főztem (előző este beáztattam). A rizst sós-borsos vízben...

bővebben
Lélek találkozás

Lélek találkozás

„Nem elég találkozni a nagy Ő-vel, fel is kell ismerni!” Áll az egyik nagy kedvenc filmem, a Két hét múlva örökké alcímeként. Jön a szeretet ünnepe, amely a nagy találkozások időszaka. De vajon felismerjük-e, jelen vagyunk-e, amikor találkozunk? Izgatottan vagy...

bővebben
Boldog ájurvédikus karácsonyt!

Boldog ájurvédikus karácsonyt!

Az ájurvédikus tudás egy életmód, egy élő életfilozófia. Ha egyszer megérted, kézenfekvővé válik, hogy minden témában alkalmazható tudást nyújt. Itt van például a karácsony... A különböző mentális alkatok másképp élik meg ezt az időszakot, jól vagy rosszul. Ájurvéda...

bővebben
Mézeskalács-krémleves

Mézeskalács-krémleves

Kire szokott rászáradni a mézeskalács? Ki szokta megunni? Ki nem tud általában mit kezdeni a maradékkal? Már most gondoljon az ünnepek elmúltára! Desszertnek vagy gyerekeknek tejbegríz helyett. Hozzávalók: 50 g mézeskalács 275 ml tej 1 ek tejszín durvára tört mogyoró...

bővebben
Mi jellemzi a szeretetet?

Mi jellemzi a szeretetet?

Karácsonykor a szeretetet ünnepeljük… ez Isten karácsonyi ajándéka az embereknek. Az igaz szeretet és szerelem lényege, hogy a párom azt szereti, aki valójában vagyok, tehát elfogad olyannak, amilyen vagyok; ismer és megismer engem a szeretete által. Örül a puszta...

bővebben
Mákos  kekszgolyók

Mákos kekszgolyók

Hozzávalók: 25 dkg darált háztartási keksz (de saját készítésű keksz is lehet) 10-12 dkg vaj 18-20 dkg porcukor pici só kb. 4 evőkanál tej és egy kevés narancslé (illetve amennyi kell, hogy golyózni lehessen vele) 5 dkg darált mák 5 dkg kristálycukor 1 vaníliás cukor...

bővebben
Oszd meg másokkal is
Lapozz bele a kiadványainkba!