divi

Ajándék előfizetés Neked:

 

108.HU ÉLETMÓD MAGAZIN

 

40 oldalas, havonta megjelenő, színes magazin

A hely, ahol élünk

Mielőtt leültem megírni ezt a cikket, azon gondolkoztam, mit lehetne kiemelni, ha az egészségről ír valaki. Aztán rájöttem, hogy nem szedhető darabokra a téma, hiszen nagyon összetett. Fontos hogyan eszünk, mennyit mozgunk, mennyi stressznek tesszük ki magunkat,...

bővebben

Tanuld az életet!

Pár éve felkért egy életmódközpont, hogy tartsak egy két alkalmas előadást az ájurvédáról. Először rengeteg fejtörést okozott. Elképzelni sem tudtam, hogy egy két alkalmas hétvégi előadásban mit lehet elmondani az ájurvédáról, úgy, hogy az érthető legyen mindenki...

bővebben

A nő valódi ékszere

Az indiai festményeken, az esküvői szertartásokon vagy ünnepeken készült képeken legelőször a csillogó karkötők, smaragddal, rubinnal és zafírral kirakott arany nyakékek és fülbevalók, hajdíszek ejtik rabul a tekintetünket. Ha azonban megfigyeljük a nőt, aki viseli...

bővebben

Április a biokertben

A korai vetésű fajokat néhány hét leforgása alatt sikerült a helyükre tennünk: szabadföldbe vagy palántanevelési céllal tejfölös poharakba. A talajt idén csak viszonylag kis területen ajándékoztuk meg komposzttal. Bár a bio zöldségtermesztés egyik lényeges eleme a...

bővebben

Étkezz és főzz szezonálisan! – Április-Május

ZÖLDSÉGEK: • brokkoli • burgonya • cékla • fejes káposzta • fejes saláta • karalábé • karfiol • kelbimbó • kínai kel • retek • sárgarépa • spárga • spenót • sóska • zeller • zöldborsó GYÜMÖLCSÖK: • alma • cseresznye • dió • eper •...

bővebben

Mikor leszel végre normális?

Egy kedves ismerősöm tudja, hogy nem eszem húst, halat, tojást, hagymát, nem iszom alkoholt. Néha, amikor náluk vacsorázom, ezt tiszteletben tartja, és olyan ételeket készít, amit én is fogyaszthatok. Persze időnként viccesen felteszi a kérdést, hogy mikor leszek...

bővebben

Somlói galuska

Hozzávalók: A tojás nélküli piskótához: 2 dl tej, 1 dl olaj, 2 ek joghurt, 20 dkg liszt, 12 dkg cukor, egy csipet só, 1 kk szódabikarbóna, 1 kk sütőpor a krémhez: 5 dl tej, 2 dl habtejszín, egy csomag bourbon vaníliás pudingpor, 5-6 ek cukor továbbá: 2 dl tej, egy...

bővebben

Tavaszi nagytakarítás jógiknak

A tisztaság fél egészség – tartja a régi mondás, valamint a gyakorlaton alapuló józan ész. De micsodánk legyen tiszta? A lakás? A test? Kívül vagy belül? Az elme? Az energiarendszer? És mennyi az elegendő tisztaság, hol a határ az egészség és a tisztaságmánia között?...

bővebben

Amalgámtömés – Méreg a fogban?

Az amalgám fogászati alkalmazása Európában először Franciaországban, az 1830-as években kezdődött. Fő összetevői a higanyon kívül az ezüst, az ón, a réz, esetenként a cink. Az egészségre káros hatása már több mint száz éve vizsgált kérdés, de még ma is szinte minden...

bővebben

Teacseppek – Kakukkfű

A kakukkfű a görögök számára a hősiességet jelképezte. A középkorban levesbe tették, hogy így űzzék el a félénkséget. Angliában a hölgyek lovagjaik vállszalagjára kakukkfű ágacska fölött lebegő méhet hímeztek bátorításképpen. Azt tartották, a kakukkfű meghosszabbítja...

bővebben

A só

A só minden háztartásban fellelhető, mégis kevesen tudják, mennyi mindenre használható az ételízesítésen kívül. Pedig nagyanyáink idejében, mikor még nem ontotta el a boltok polcait a tisztítószerek egész arzenálja, ilyen egyszerű anyagokat használtak mindenféle...

bővebben

A talpmasszázs gyógyító ereje

A talp sokat elárul tulajdonosáról. Formája, színe, egy tyúkszem vagy bőrkeményedés mind mind jelzés a gyógyító számára. A talpon minden szervnek megvan az idegleképezése, melynek masszírozásával hatni tudunk a hozzá tartozó szervre, és képesek vagyunk beindítani a...

bővebben

Ájurvédikus életmód

Az Ájurvéda, úgy is mint a jógának egy ágazata, tulajdonképpen a gyógyításnak egy békés, (szattvikus) módja. A szattvikus gyógymódok természetesek, erőszakmentesek, nem okoznak megrázkódtatást, jelenlétük nem tolakodó. Aromaterápiás, gyógyfüvekkel és étrenddel...

bővebben

Egy inspiráló történet

Megtisztelő kérésnek teszek eleget, azzal hogy tollat ragadtam. Én is azok közé tartozom, aki igen pesszimisták és gyanakvóak minden új vonatkozásában. Állandó ellenérveket keresnek mindennel szemben, ami nem „a jól bevált” jelzővel illethető. Azt gondolom, illetve be...

bővebben
Oszd meg másokkal is
Lapozz bele a kiadványainkba!